Zorgketen 


Veilig Thuis voor professionals

Als je je zorgen maakt over de veiligheid thuis van een kind, een volwassene of een oudere is het belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf.


Voorlichting, training & onderzoek Samen Veilig

Ben jij professional of student, werk je veel met mensen (bijvoorbeeld in de zorg of als maatschappelijk werker) en wil je graag je kennis vergroten of een gerelateerd (studie)onderzoek doen? Of heb je te maken met Samen Veilig Midden-Nederland of één van haar diensten en heb je daar vragen over?

Samen Veilig Midden-Nederland heeft verschillende diensten om professionals en studenten te ondersteunen. Bekijk hieronder onze mogelijkheden en vind meer informatie.


Uitleg de nieuwe jeugdzorg en voorbeeld verloop onder toezichtstelling

op basis van 1gezin 1 plan


Kindersmishandeling: Hulp wat heb je er aan?

Video

cees.hoefnagels@hu.nl

De laatste aflevering van een serie waarin het Klokhuis speciale aandacht besteedt aan kindermishandeling. Dolores laat zien wat er gebeurt als je als slachtoffer van kindermishandeling wil praten over je probleem. Waar kun je heen en hoe ziet zo'n hulptraject er uit? Voor iedereen is er een individuele aanpak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst samenwerken voor veiligheid, dan samenwerken voor risicogestuurde zorg. 

Literatuur

tim.tiemissen@han.nl

Een duurzame visie op ketenzorg bij kindermishandeling, huiselijk geweld en seksueel misbruik en de centrale rol hierbij van het triage-instrument Veilig Thuis.

Dit visiedocument is bestemd voor alle professionals die in hun werk te maken krijgen met vrouwen en mannen, kinderen en jongeren die in huiselijke kring geweld en onveiligheid doormaken. Met huiselijke kring wordt bedoeld: (ex)partners en (ex)verkering, van ouder naar kind, en van kind naar diens ouder, tussen kinderen en door familieleden en huisvrienden. Het geweld kan dus binnenshuis en buitenshuis plaatsvinden. Dit visiedocument biedt in de eerste plaats een inhoudelijke visie op ketensamenwerking en waarom deze gefaseerd moet verlopen, als voorwaarde voor een werkzame aanpak bij onveiligheid1 . In tweede instantie wordt uitgelegd wat de centrale rol van Veilig Thuis is bij het tot stand brengen van directe veiligheid en bij het aansturen van dit proces van gefaseerde ketensamenwerking.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Basisboek huiselijk geweld: signaleren, melden, aanpakken.

Literatuur

tim.tiemissen@han.nl 

Het Basisboek huiselijk geweld biedt (toekomstige) professionals kennis en vaardigheden die bij de aanpak van huiselijk geweld van elementair belang zijn. In het eerste deel leert de lezer de feiten kennen: de aard, omvang, oorzaken en gevolgen van huiselijk geweld. Deel twee gaat in op de aanpak van huiselijk geweld. De auteurs beschrijven de sluitende aanpak en de ketenaanpak en gaan in op de instrumenten en methodieken die professionals kunnen inzetten. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de systeemgerichte benadering. In deel drie komen de vaardigheden aan bod waarover professionals moeten beschikken. Deze worden besproken aan de hand van de stappen uit de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling: signaleren en consulteren, bespreekbaar maken, risico's taxeren en een besluit nemen ten aanzien van de aanpak.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen